Na ikën…Selman Hysi


Na iken…

I lame vete…..

Apo na i muaren te rinjet !

Sa e veshtire eshte familjen ta krijosh…

Duke punuar me vite,ne rini,ate ta realizosh…

Edhe pse punon dite,nate,me e pa orar…

Qellimi eshte te krijosh nje jetese normal…

^^^^

Ra sistemi, masat drastike, “antikomuniste…”

Flamurin e muaren djemet e komunisteve…

Klasa e te persekutuareve “s’kerkoj pushtet…”

Ligjin e bene “horrat”,me tersa partie “te grisura” ne xhep…

^^^^

Servilizmi ndaj Aleateve dhe Europes dha rezultat “diktatura” u rrezua…

E gjithe Superstruktura e nje Shteti u “gjunjezua…”

Provat e servileve duhet te provoheshin deri ne fund…

Ndryshe Europa s’te pranonte “paminifund…”

^^^^

Dhe ja femijet tane rritur me shume mundime…

Rruget e botes muarren,krahun e punes,lire e shiten…

Europa Plake qe na copetoje 1913 kufijet…

Na donte patjeter,qe djemet tane te linin shtepite

^^^^

Po perse,femijet tane “na iken vete,apo na i muaren”..?

Pse femijet e politikaneve ne shtepite e tyre qendruan..?

Mafiozet ne 32 vjet ne pushtet…

U pasuruan me djersen tone,djemet tan i çuan ne kurbet…

^^^^

Europe e piste,e kamufluar, na mban nen fre me qellim…

Ata qe na coptuan nuk e duan ne Europe Shqiperine…

Objektivat Ne “i realizuam”,por dale beg se ka hendek…”

Tani jemi te qarte,se pas viteve 2040, Europa do t’na jap NJE rezultat konkret..