Naiz Laçi-HATIXHE YMERI, KRIJUESE QË PREMTON


Naiz Laçi

HATIXHE YMERI, KRIJUESE QË PREMTON

Në fshatinë Sllatinë të Epërme të Vitisë u lind poetja e pa publikuar akoma. Ajo, qysh si nxënëse e shkollimit fillor provoi talentin e saj krijues dhe prej atëherë e deri më tash i ka të shkruara mbi 100 poezi, për fëmijë dhe të rritur. Hatixhja, sot, më 22 tetor, 2022 shkëlqeu me një poezi në konkursin e orës letërare kushtuar poetit Ramadan Musli, në dyvjetorin e ikjës për amshim. Në mesin 50 poezive konkurente, poezia e poetës sllatinase ishte për tu vleruar, por si zakonisht juritë çdo herë janë jo objektive me ndikime politike, e jo vlera artistike e letërare. Poetja e re, me profisin mjeke e formacisë në Prishtinë. Ajo, premton se s’shpejrti do ta botoi librin e saj të parë me poezi, të cilat do jenë në duartë e lexuesve.

About Post Author