NASA mban takimin e parë publik mbi temën e UFO-ve


Biseda katër orëshe përmblodhi gjetjet e agjencisë pasi nisi një hetim mbi fenomenin një vit më parë.Paneli, i cili përbëhej nga 16 ekspertë, përfshirë astronautin Scott Kelly, u mblodh në selinë e NASA-s në Uashington të mërkurën për të diskutuar gjithçka dhe gjithçka që kishte të bënte me UFO-t.

Mjerisht, ata që shpresonin të dëgjonin detaje rreth takimeve specifike ushtarake të SHBA-ve me UAP-të, mbetën të zhgënjyer pasi nuk u dhanë detaje të tilla, megjithëse paneli zbuloi se Zyra e Zgjidhjes së Anomalive në gjithë domenet e Departamentit të Mbrojtjes së SHBA-së kishte marrë mbi 800 raporte shikimesh.

Megjithatë, vetëm një pjesë e vogël e tyre mund të konsiderohen vërtet anormale.

Gjatë aktivitetit publikut iu dha mundësia të bënin pyetje.

Një person ngriti çështjen nëse NASA do të zbulonte madje prova të jetës jashtëtokësore nëse do ta gjente atë, ose nëse do ta mbante atë sekret nga publiku i gjerë.

Astrobiologu Dr David Grinspoon ishte i prirur të theksonte se NASA do të ishte “shumë e prirur” për të ndarë prova të tilla dhe iu referua gjetjes së shenjave të mundshme të jetës në një meteorit marsian në vitin 1996 (kjo u hodh poshtë, megjithëse disa ende besojnë se gjetjet ishin marrëveshje e vërtetë.)

“Nëse zbulonim diçka, ne do të përpiqeshim të sigurohenim se kishim të drejtë dhe më pas do ta njoftonim publikun me zë të lartë dhe me krenari për të,” tha ai.

Në temën e UFO-ve, Dr Daniel Evans, ndihmës zëvendës administrator i asociuar për kërkime, donte të bënte të qartë se – të paktën deri më tani – ata nuk kishin parë asnjë provë që UFO-t janë jashtëtokësore.

“Dua të theksoj këtë me zë të lartë dhe krenar: nuk ka absolutisht asnjë provë bindëse për jetën jashtëtokësore të lidhur me objekte të paidentifikuara.”