Natasha Limaj-Duro – Duro…


Natasha Limaj

  · 

DURO – DURO…

Falmë që të pjesëzova

Me shpatë, prej rrëkeze loti

Drithërimën palcëkockës

Therje ndjen dhe aeroporti…

Të sajën, vajza mbështolli

Përzier ledha e puthje

Sytë rrëmbushur, kokën mbrapa

Iku horizontit tutje…

Copëz shpirti dhe i vetmi

E mbuloi me përqafime

Zjarr fryma tek rrëz’e veshit

Sa të dua nëna ime !…

Meqë pakogjëzë mbete

Po, nga e njëjta esencë

Si thua ?.. A vjen me mua?…

Jo.., tamah , por egzistencë…

Bashkë rrugën , midis reve

Gojës, këngëvajin e vjetër

Duro – duro, shpirt, mos plas

Der’ në fluturimin tjetër !…

N . L . ( F ) . Madrid

18 . 11 .2022

About Post Author