Natasha Limaj-LULKËZ, LULEDELE


Aml’e vogël kaçurele

Londrës – lulkëz , luledele

Veshi një fustan të bukur

Gjyshja i tha : – Qënke flutur ?!…

Porsa ngrihet në mëngjes

E ha vezën me përtesë…

Më pas qumshtin me biskota

Dhe, pastaj vrap te karroca…

Me gjyshen niset në park

Ku rosa këndon guak – guak …

Edhe zogu ciu- ciuuu..

Shpejt e shpejt…- na “ nomi siu “…

Mos u tremb ti, moj Amlush

Kemi çadrën me miush…

Të bjerë shi sa të dojë

Të dyjave, do t’na mbroj

Hopa…, hidhu nga karroca

Ja sqepgjati, ja dhe rosa..

Me një ciu…, me një guak…

Çukisin barin në park…

Dua “ orizh “ me karota

Të hajë “ zhogu “ edhe “ rosha “…

Shumë nga “ bishkotat “ e mia

“ She bërtashin “ nga uria…

Rosa me zogun ushqehen

Aml’e vogël ngazëllehet…

Gjyshja akoma më shumë

Ledhat e saj, derdhen lum…

Aml’e vogël kaçurele

Londrës lulkëz, luledele…

Gjysmëfjalëzat e tua

Diamante janë për mua…

Zemrën seç ma bëre mal

Kur Shqip nxjerr të parat fjalë…

Loz me “ h – ën “ oh, ç’kënaqsi

Ti vjen era Shqipëri !…

N . L . ( F )

m…

Aml’e vogël kaçurele

Londrës lulkëz, luledele…

Gjysmëfjalëzat e tua

Diamante janë për mua…

Zemrën seç ma bëre mal

Kur Shqip nxjerr të parat fjalë…

Loz me “ h – ën “ oh, ç’kënaqsi

Ti vjen era Shqipëri !…

N . L . ( F )

About Post Author