Natë e hajdutëve-Vladimir Bizhga


Vajzat me tanga ,

Me provukuan syrin

Dhe zemren

mberthyer me kane,

Zjarri

mes gjoksit tim

në sytë e tyre

misterioze

Drejt qiellit

u ngrita ,

si I Dalis, Krishti,

Unë jam lakuriq

para lutjes tënde

mbi lëkurën time

dhe galaktikat tuaj

në fund…

shkelur dekretet

mbi etiken

mitet

zakonet

hakrrimet

sy vrenger,

regjistruar

çdo imazh

paturpësi.

Ne vargjet

E mia rebele

Por……..

Ne nete hajdutesh,

Me fartura dritash

te cezit

te uji,

telefonit,

ne qytetin e betonit,

daun, tirane.

Heshte, me thane,

Ha patate

dhe pi kafe,

kur guvernatori

babai i lekut,

me shpresat tona

fshin prapanicen,

ne hale.

Hesht….

Me thane,

vetem Bracia

duhet te brras..

koder me koder,

deri sa te lodhet

dhe henen t, ia vene

ne qaf si loder….

Shqiperi

moj mjerane,

dere mbyllur,

rri dhe pret,

kokallat e trupit

te kercasin

ne kete vere

si vjeshte.

Te lidhen liliputet

Vec doren

ngritur ta kane

perseri

jemi te paret,

por karroten ,

per presh e hame.

me dashnoret e tyre

dhe te popujve

vllazerim

me barazin e starit,.

Lirin per te folur

dhe share,

ashtu si qente

kuisin

ne netet pa yje,

kur liris

barazis

dhe vallazeris

i behet funeral.

Drejt qiellit

u ngrita ,

si I Dalis, Krishti,

Unë jam lakuriq

para lutjes tënde

mbi lëkurën time

dhe galaktikat tuaj

në fund

shkelur dekretet

mbi etiken

mitet

zakonet

hakrrimet

sy vrenger,

regjistruar

çdo imazh

paturpësi.

Ne vargjet

E mia rebele

Por……..

Me fartura dritash

TE CEZit baterdi….

LAD BIZHGA@ u ktheva…..