Natyra na mëson-Nexhat Bexheti


Në errësirë yjet si pikllim shkëlqejnë

Gëzimi i hënës në qiell si gjysmë ëndrre

Rënjët e pishave përqafuar në tokë

Natyra,e bukur dhe e pa shoq.

Në pemët që rriten me zemër të thellë

Dhe lulet që rrollojnë në kopshtin e qiellit

Natyra flet gjuhën e saj të pafund

Bukuria e saj shpirtin tone e prek në çdo kënd.

Në lumët që valojnë me zë të butë

Dhe maleve që shohin qiellin si frut

Natyra,e madhe dhe e pangjyrë

Na mëson që jeta është mrekulli e përjetshme.