Nazif Laçi-KRIJUESI, ZYMER HALITI


KRIJUESI, ZYMER HALITI

Në Shoqatën e Shkrimtarëve dhe Krijuesve, Ramadan Musliu”në Viti, për punën krijues dhe aktivitete, kësaj radhe po e veçojmë Zymer Haliti.

Ky, u lind më 1960, në fshatin Trestenik të Vitisë. Shkollimin fillor e kreu në Vendlindje, të mesmen Gjimnazin në Viti dhe studimet për Gjuhë e letësi shqipe në Prizren. Shkrimtari, Zymer Haliti punon në shkollën fillore të fshatit Zllatar, si mësimdhënës i gjuhë shqipe. Puna e tij në arsim është dashuri dhe respekt për ti edukuar dhe arsimuar brezat e tërë. Poeti në fjalë është marrë me shkrime-poezi që nga shkolla e mesme. Poezitë e t’ia janë botuar nëpër shumë revista e gazata në mbarë gjeografinë shqiptare. Ka marrë disa dhejtra mirënjohje dhe çertifikata. Shkrimtari, Zymer Haliti i ka të botuara tri libra me poezi: Libri i tij i botuar para pak dite është: Botë e përhirtë. Ambicjet e poetit janë të mëdha, sepse ai në dorshkrim i ka edhe shumë poezi që pritet të botohën. Krijuesi, Zymer Haliti, tani është zgjedhur ushtrues detyre të Kryetarit të Shoqatës së Shkrimtarëve dhe Krijuesve ,, Ramadan Musliu” në Viti. I urojmë shëndet dhe punë të mbarë në drejtimin e shoqatës.

Ky, u lind më 1960, në fshatin Trestenik të Vitisë. Shkollimin fillor e kreu në Vendlindje, të mesmen Gjimnazin në Viti dhe studimet për Gjuhë e letësi shqipe në Prizren. Shkrimtari, Zymer Haliti punon në shkollën fillore të fshatit Zllatar, si mësimdhënës i gjuhë shqipe. Puna e tij në arsim është dashuri dhe respekt për ti edukuar dhe arsimuar brezat e tërë. Poeti në fjalë është marrë me shkrime-poezi që nga shkolla e mesme. Poezitë e t’ia janë botuar nëpër shumë revista e gazata në mbarë gjeografinë shqiptare. Ka marrë disa dhejtra mirënjohje dhe çertifikata. Shkrimtari, Zymer Haliti i ka të botuara tri libra me poezi: Libri i tij i botuar para pak dite është: Botë e përhirtë. Ambicjet e poetit janë të mëdha, sepse ai në dorshkrim i ka edhe shumë poezi që pritet të botohën. Krijuesi, Zymer Haliti, tani është zgjedhur ushtrues detyre të Kryetarit të Shoqatës së Shkrimtarëve dhe Krijuesve ,, Ramadan Musliu” në Viti. I urojmë shëndet dhe punë të mbarë në drejtimin e shoqatës.

About Post Author