Nazif Laçi-Portreti i një krijuese


Shkruan Nazif Laçi

PORTRETI I NJË KRIJUESE

YMRIJE BEQIRI

Kësaj here u angazhova të shruaj për një intelektuale dhe krijuese e njohur, jo vetën në Vushtrri, por edhe në rrafshin kombëar. Ymrije Beqiri u lindur më /25/08/ 1971, në Dubofc të Vushtrrisë- Kosovë. Sot ajo jetonë dhe vepron në qytetin e vjetër të Vushtrrisë. Qysh në mësimet e shkollës fillore ajo filloj të merrej me shkrime, kryesisht me poezi. Poezitë e saja kanë përmbajtje dhe tematika të ndryshme për jetën, vendlindjen e saj, qytetin e vjetër, por më së shumti ajo i kushtohen poezive për fëmijë. Përkushtimi i saj i palodhshëm me fëmijë në kopshin “Foleja” në Vushtrri Veprat e botuara janë :

. NË KUFIJTË E HARRESËS-poezi

  1. Antologjin:NA BASHKOJ POEZIA” (grup autoresh)
  2. Antologjin:TË DASHUROSH NUK ËSHTË MEKAT”Librin me poezi
  3. ,,NDRYSHE ËNDËRROVA” Libri me poezi

5.,,GJURMËT E NJË LUANESHE”libri me poezi

6.,,KOHA E EKLIPSIT”dhe libri

  1. PËRTEJ MALLIT TIM”! Antologji grup poetësh

8.,,NA BASHKOI POEZIA NR-5″autore e përbashkët;Ymrije Beqiri&Ilmi Dervishi Dhe tash sa po i botuar libri për fëmijë

  1. ,,NËPËR SHKRONJA DO SHETISË” libri me poezi bashkë autore Ymrije Beqiri&Ilmi Dervishi –

10.,,NA BASHKOI POEZIA Nr-9 (Rreth flamurit 28 nentor) (grup poetësh), Libri me poezi,

11.,,ME VARGUN PIKTUROI”-poezi

  1. FOLEJA IME”(Rrefenja për fëmijë)

13.,,UDHËTIM BREZASH PËR ATDHE”-Monografi

  1. SI TA NDALOJ KOHËN -Poezi
  2. ENDE PA AGUAR-Poezi
  3. LETRA NE SIRTAR -Poezi

Ka në dorë edhe disa vepra të tjera për botim! Pjesmarrse në shumë botime edhe në shumë revista Dhe e nderuar,më shumë çmime kombëtar,dhe në nivel,botëror! Vargjet e Ymrijes u komponun ne nota kënge dhe janë mbi 25 tekste kengë! Përveq krijimtarisë letrare është dhe Aktore në disa role në filma shqip. Është antare e kryesisë se shoqatës shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë ,,Papa Klementi XI-Albani”,SUEDI.