Nazif Laçi :Pozicionim i kombeve demokratikeNazif Laçi

Pozicionim I Kombeve Demokratike

Në mivjeçarin e tretë, kombet demokratike, liridashëse të botës, po radhiten në mbrotjen e vlerave themelore, lirisë së njeriut. Rusia, carite e udhëhequr nga krimineli Putin, po e rrezikon botën me luftë atomike. Ky, car, mbeturinë e Rusisë carite, pa fije turpi e sulmon një komb-shtet demokratik siç është Ukraina. Në këtë mivjeçar, kur kombet veprojnë për mirëqenjën e tyre, me qenë të lira dhe sovrane, ruso-sllavet luftojnë për hegjomonizëm dhe eliminimin e kombeve të tjera. Këto veprime, që shkatrrojnë njerëzimin në botë, janë absurde dhe alarm për kombet demokratike, që të veprojnë me vendosmëri dhe unik për ta zbrap këtë njeriu të smur-Putinin. Edhe kombi rus, përmbrenda duhet ngritur dhe luftuar këtë mbeturinë fashiste. Në asamblenë e OKB, dje për fat të mirë u bashkuan kombet dhe Rusia mbeti e vetmuar në votimin e rezulutës për Rusinë. Në këto caste të vështira për kombin ukrainas, për jetë a vdekje, bota demokrtike po solidarizohet me kombin heroik, trim ukrainas.

About Post Author