Nazif Laçi-TURPI I EVROPËS !


Shkruan Nazif Laçi

TURPI I EVROPËS !

Qe, afër dy shekuj Evropa, shantazhon dhe ndanë ,, Dretësi” për kombin më të lashtë të Evropës-shqiptarët. Në Kongresin e Berlinit 1878, i cili coptoi tokat shqiptare duke ua dhën shofenistëve të Ballkanit, Serbisë krahinat shqiptare Toplicën dhe Peshterin me mbi 30.000 km, Malit të Zi Tivarin e deri në Baron, Greqisë Krahinën shqiptare të Çamëris. Evropa, si dukët po ndjekë veprimin e Kryqëzatave të shekullit XI, duke e damëtuar skajshmërisht një komb të lashtë, civilizues, paqëdashës, arsimdashës dhe shumë bashkëpunues me kombet e tjera. Evropa nuk ndalët me kaq, por edhe në Konferencën e Ambasadorëve në Londër më 1912-13 vazhdoi me coptimin e tokave shqiptare, duke ua ndarë Serbisë dhe Greqisë ato. Edhe pas Luftës së Dytë Botërore,edhe shqiptaët ishin në luftë në krahun antifshitë, përsëri u tradhtuan. Në Luftën e fundit 1998/99, kundër Serisë gjenocidiale, bashkësia ndërkombëtare në krye me Amerikën e shpëtuan Kosovën nga shfarosja serbe. Mirëpo, përëseri Evropa, në bisedat e organizuara Kosovë-serbi poe mbanë peng Kosovën, si vendin e vetëm në Evropë të izoluar me mos heqjen e vizave. Në këtë valle djallëzore po kryeson Franca. Kjo, Francë më 1918, pas Luftës së Parë Botërore e pruni Serbinë në Kosovë. Po, kjo Francë më 1999, e ndau Mitrovicën dhe sot e kësaj dite vazhdojnë problemet. Franca, aleate historike e Serbisë dhe indirekt e dhe e Rusisë po mban pengë zhvillimet historike të Evropës. Oj Evropë deri kur shqiptarët duhet shiquar si njerkë, kur dihet se kombi më propërendimor janë shqiptarët. Turpi dhe jo njerëzoria nuk kanë fund…

About Post Author