Nazif Laçi:Kisha ortodokse serbe?


Shkruan Nazif Laçi

Kisha ortodokse serbe ?

Nëse shiqojmë historinë serbe, ky grupacion nuk ka kurrfarë historie. Kjo mbeturinë, si grup i endacakëve të ardhur nga malet e Uralit dhe Siberisë, nuk kishin kurrë vendbanim të caktuar. Vet fjala serb e ka kuptimin e një shërbëtori ( rrogtari) që kryente punë të thjeshta të pranarit. Ky, grupacin pa idenditet dhe kulturë është formuar nga ana e rusve, sepse i shërbente interesave të tyre. Pra, keta e ,,formuan”historinë e tyre, duke falsifikuar historinë e kombit shqiptarë, si dhe duke e pushtuar tokat e tij. Ky, grupacion servil i Rusisë ishte aq i thjeshtë që nuk kishte kurrfar kulture dhe emancipimi. Besimin krishter-ortidokës e pranoi shumë vonë, pas shekullit X. Objektet e kultit në Ilirik që ishin arbnoro-shqiptare i përvetësoi, se gjëja të tyre. Edhe sot, kishat dhe manastiret në Kosovë ( Deqan, Pejë, Graqanicë etj) ishin shqiptare. Është shumë për çudi, se si kisha ortodokëse serbe, që nga themelimi është në shërbim të shtetit të falsifukuar serb dhe vazhdon me urretjen dhe hegjemonizmin ndaj popujve të tjerë ( Shqiptarë, Kroat, Malazez, sllavo-maqedon etj). E zeza e të gjtha të këqiajave në Gadishullin Ballkanik është kisha ortodosve serbe. Të gjitha elaboratet kundër popullit shqiptarë dhe popujve të tjetë janë bekuar nga kisha serbe. Në këto rrethana që po jetojmë urretjet në Mal të Zi, Kosovë, Bosne dhe Hercegovinë, Maqedoni dhe Kroaci bëhën nga kisha e tyre. Në shekullin që lam pas, para syve të botës janë bërë gjenocide në Kroaci, Bosne dhe Kosovë. Politika dhe kisha serbe pa fije turpi jetojnë me këto ndytësira të njerëzimit.

About Post Author