Nazif Laçi:Përgjegjësi ndaj fjalës !


Përgjegjësi ndaj fjalës !

!Në institucionin më të lartë të shtetit-Kuvend, që përbëhet nga delegatë të zgjedhur prej popullit, po shohim skena trishtuese dhe shumë të ulta. Fjala e delegatit është pasqyrë e një shteti, këtë rast Kosovës. Shumë delegatë, me parqitjen e tyre, lën hije të zezë dhe primitivizëm, që është turp i kohës. Sjellja dhe fjala e tyre e pa matur dhe menduar fare, të trishton kur e dëgjon. Në vend të argumentit dhe alternativës, përdoret rrena dhe bllokimi. Edhe në këto rrethana teje të këqia,që ndodhet Kosova dhe mbarë globi, deputetet tanë, në vend të unitetit, ata zgjedhin përçarjen dhe fyerjen. Sot, kemi modeline një shteti-Ukrainës, që po përballet me agresinin rus. Se sa e nevojshme është uniteti dhe diplomacia, që nuk kanë alternativë. Deri kur duhet të mësohemi dhe veprojmë në mënyrë të denjë dhe emanicipim. Vall, rrogat e majme iu kanë quar peshë…turpi ka emer, o përfaqësues të popullit të varfër.