Nazif Laçi:Portreti i një intelektuale-Gjylë Ajvazi


Portreti i një intelektuale:Gjylë Ajvazi

Kam, vendosur, të shkruaj për një femër intelektuale, e cila ka lënë gjurmë të pashlyera në arsimin shqip. Profesoresha, Gjylë, u lind në Pozheran, nga një familje intelektuale siç ishte, profesori Muharrem Hasani-Bali. Kjo, shkollimin fillor e filloi në Pozheran dhe mbaroi në qytetin e Ferizajt, s’bashku me shkollën e meseme Gjimnazin. Fakultetin e Gjuhës Angleze e kreu në Universitetin e Prishtinës. Prof. Gjylë, e filloi punën në shkollat e Ferizajt, sidomos në shkollën e mesme Ekonomike, si porofesoreshë e gjuhës angleze. Kjo, ka punuar edhe në Gjimnazin ,, Kuvendi i Lezhës “ në Viti. Emri i prof. Gjylë është i njohur nga shumë gjenerata nxënësish të edukuar dhe arsimuar nga ajo. Kjo, intelektuale e dalluar në qytetin e Ferizajt është martuar me profesorin e njohur të gjuhës dhe letërsisë shqipe dhe krijuesin, Mr. Tefik Ajvazin. Këta, dy intelektual i kanë lindur tre fëmijë: Bardhin, Skifterin dhe vajzën Anduena. Të gjithë e kanë të kryr shkollimin superior. Profesorsha, Gjylë, në mesin ku jetonë e luan rolin e një intelektuale dhe atdhetare shembullore. Ajo, ka respekt, jo vetë nga rrethi ku jeton por edhe më gjërë. Kjo, intelektuale, tani në pension, jeton e rrethuar nga nipat dhe mbesat e shumtë, që e duan dhe respektojnë shumë.
Në përfundim, prof. Gjylë i urojmë shëndet e suksese në jetën në vazhdim.

About Post Author