Nazif Laçi:Turpi i Evropës dhe botës


TURPI I EVROPËS DHE BOTËS

Kosova, qe 24 vite çlirim, akoma me plagë që po rrjedhë lot e gjamë, sepse edhe mbi 1600 veta të pagjetur: fëmijë, gra e burra. Serbia gjakatare e cila i zhvilloi katër lufta gjenocidiale para syve të Evropës dhe botës demokratike: në Slloveni, Kraci, Bosne dhe Kosovë ?. Këtë turp të serbisë gjakatare e gjenocidiale, bota demokratike nuk e kualifikoi atë me emrin e vërrtet-luftë gjenocidial, por me ledhatimin e saj, ajo qe 24 vite i mbanë peng mbi 1600 shqiptarë të varosur e asgjasuar në mënyrën më barbare. Evropa, që ndanë dretësi ka ra nga provimi, sepse e toleroi dhe po e përgëdhelë gjakatarin serb. Evropa, me borgj të madhë ndaj shqiptarëve, sepse qe mbi një shekull po i mbanë të coptura tokat e tyre. Gjakatari serb, këto krime që i bëri në mbarim të shekullit XX, i bëri me institucionet e veta shtetërore ( ushtri dhe polici e gjykata) dhe sot shantazhon Evropën dhe botën se gjëja nuk po i ditka se ku janë varros apo asgjasur mbi 1600 shqiptarë. Evropë, mos lejo që populli më i lashtë i sofrës sate e qujtur Evropë, ishte shpërndas i vlerave civilizuese dhe fetare krishtere. Kjo, Serbi gjakatare e ndihmuar dhe përkrahur nga Rusia fashiste po e shantazhon botën, duke u pozicionuar kundër demokracisë përendimore dhe përkrahur dikatatorin Putin. Është koha që turpi të korigjohet nga Evropa… sepse njerëzoria dhe humania do na turprojnë edhe më shumë….