Nazif Laçi:URIME PAVARËSIA E KOSOVËS


URIME PAVARËSIA E KOSOVËS

Në 14 vjetorin e Pavarësisë, kombi shqiptarë, arriti që një pjesë të teritorit të saj ta çliroi nga okupatori serb, në vitin, 1999. Kombi, shqiptarë në ish Jugosllavi, me një luftë të pandërprerë, që nga viti 1912, arriti me përkrahjen e shteteve demokratike të perendimit, në ballë me SHBA, e çliroi vetëm një pjesë të tokave shqiptare të okupuara nga serbia, sllavo maqedonët dhe Greqia. Pra, organi më i lartë i Republikës së Kosovës Kuvendi, më 17 shkurt 2008 e shpalli pavarësinë. Këtë aktë historik e pranuan shtetetet më me ndikim të botës. Sot, Kosova po e ndërtonë ardhmërinë e saj, s’bashku me miqtë ndërkombëtarë, duke u konsiliduar, si shtet demokratik. Tash, Tirana dhe Prishtina, dy kryeqytete shqiptare kanë obligim historik me punuar, akoma më shumë për çlirim dhe bashkim kombëtar, të gjitha trojeve shqiptare, që akoma janë nën okupim. Bashkëkombas kudo që gjindeni urime Dita e Pavarësisë së Kosovës dhe me unitet dhe angazhim, drejtë fitoreve të reja.