Ndaleni barbarit-Daut Maliqi


( Mos heshtëni ?)

Histori e dhëmbëshme,

Të lutem mos heshtë,

Thuaje të vërtetën,

Për vuajtjet që pësoi,

Nder dekada e shekuj,

Populli im liridashës.

Mendo drejtë e mirë,

Varret e lapidaret për

Gjakun e derdhur..

Nuk heshtin…

Krimet e gjenocidin,

E fqinjëve tanë barbar,

Ndaj popullit tonë,

Të urtë e liridashës,

Nuk mund ti mëshifni.

A ka në këtë botë të rreme,

Drejtësi?!

Çka duhet bërë që njerëzit

Në rruzullin tokësor jetën

Ta jetojnë në paqe, miqësi,

Harmoni, begati e dashuri?!

Dhe historia mos të jet..

E mbushur më krime, varferi

E lufterat barbare e të trishta.

Gjithë ju politikanet botêror,

Mos heshtëni para gjithë

Këtyre krimeve,lufterave të

egra e barbare dhe

Gjithë padrejtêsive që të “fuqishmit”po i bëjnë njerëzimit!

Ndaleni barbarit.