Ndër 141 këngët  epike mbledhur,hulumutuar nga  Janko Pali “Mësues i Merituar’


Ndër 141 këngët  epike mbledhur,hulumutuar nga  Janko Pali “Mësues i Merituar’

Gjëjmë këngën nr 103 qe bën fjalë për Zhulat :

_Do të thom një këngë vetë
Ne Gjashtë u vranë Zhuletë
Idrizi me shtatë a tetë
Idriz pallë vetëtima
U ngjit bregut me mërqinja
Atje ku gjemon martina
Shkon plumbi si bubuzhina .

populli

====================

Prejardhja e Fisit Tone “Bogdanas”Të Qeparoit ardhur nga Zhulati.

(PJP)

Ruhet burimi dhe kujdestaria (privacia) e Mbledhesit

About Post Author