Ndihem i lodhur-Albert Hitollari


” NDIHEM I LODHUR “

—————————————-

*

Ndihem i lodhur

Prej mèshirès tash tè kryqèzuar ,

Nga zèrat , tè folurat , tè bèrtiturat

Qè u ngjirèn pèr pakè drejtèsi !

*

Dhe prej çudisè sè njerèzve

Qè s’rreshtèn duke hamendèsuar

E prej hakmarrjes sè vetè mèkatit

Si dhe ç’mendurisè sè tij !

*

Ndihem i lodhur

Prej pèrçmimit tè papèrceptueshèm ,

Mizorisè e vetkènaqèsisè sè mjerè

Tè zhytur nè varfèri !

*

Dhe vetè ekzistencès qè nuk justifikon

Gjithçka tè pakuptueshèm ,

Por dhe vetè arsyeshmèrisè

Qè ka nevojè pèr mè shumè dituri !

*

Ndihem i lodhur mes te fjeturve

Qè besojnè se diçka ka pèr tè ndryshuar ,

Por dhe nga pèrqeshja e naivevè

Qè ata kurrè nuk mundèn ti kuptojnè !

*

Rrezikut e t’merrit qè na pret

Nèse s’kanè pèr tè ndaluar ,

Si dhe farès sè ligèsisè

Qè vazhdojnè tè mbjellin e predikojnè !

*

Ndihem i lodhur prej oratorève

Ideatorève e analistève tè shtuar ,

Nga mburravecèt qè ndihen krenarè

Pèr kulturèn e tyre tè nderè !

*

Si dhe dèshirès sè etur tè tyre

Ndaj tè t’jerève pèr ti pèrçmuar ,

Prej asaj rrace tè ç’mèsuar

Qè shqepton me atè mèndje tè shterè !

*

Ndihem i lodhur prej kodoshève

E profesionistève tè fatalitetit ,

Palaçove , qè mbajnè e tundin nè duar

Egzistencèn njerèzore !

*

Si dhe gjith serdèllinjève tè vetlodhur

Prej vetè kuriozitetit ,

Dhe injorancès sè mençurisè sè tyre

Nè dukje , triumfatore !