Ndjeshmëri njerëzore-Adriana Kongjini Bala


Ndjeshmeri njerezore”

Si mund mos te kemi ndjeshmeri,

Si mund mos te na qaje syri,

Kur behen lemeri neper bote,

Dhe derdhet gjaku me oke?.

Pse nuk I lini femijet te riten,

Si nuk keni ndjenje njerezore,

Pse e mbushte token me perkujtimore,

Pse..pse o te pa ngopur ,jane engjij qiellore.

Hapeni zemeren te kete ngrohtesi,

Merini ne krahe me shume dashuri,

Si femije ,te rinj dhe pleqeri,

Te kemi per njerezimin ndjeshmeri.

Hapu o zot horizontin,

Behu mburoje per te gjithe,

Mos I lejo te na shfarosin,

Te lulezoje bota ,te ikin te ligjte.

Si lulet e pranveres ata celin,

Si dielli ne qiellin me kaltersi,

Si dashuria qe me buzeqeshjen e tyre,

Na mbushin zemeren me ndjeshmeri.

About Post Author