Ndoshta-Albert Hitollari


        “NDOSHTA”

                 *

Albert Hitollari

Ndoshta nëpër vite prap

një çast do gjesh 

të trazosh kujtimet për 

rinin që shkoi,

e nëpër ëndërrime  

përsëri do të biesh

sa nga ato përjetime

malli do t’pushtoi!

                 *

Po tash e përgjumur ,e

thinjur ,e plakur 

para një pasqyre rrydhat 

do t’shikosh,

në dëshpërim do të jesh

për ndjenjat e flakur

dhe ato ditët tona do 

nisësh ti kujtosh!

                *

Do të sjellësh nëpërmend

kohën tonë rinore

që bashkë me moshën 

shpejt iku u tret,

dhe vetëm atëhere 

dashuris Hyjnore

e shpirtit që të deshi do 

ti besosh vërtet!

                *

Pastaj do të duket

gjithçka pakuptim

tek mediton me veten

ende e përgjumur ,

nga ai pendim i vjetër

thell në dëshpërim

për gjithçka që kishim

tash të përhumbur !

                  *

Diçka do pëshpërish në

limonti ,në heshtje 

me hapa të lehtë tek

ecën ngadalë,

lëkundur si ajo gjethja

pas një fundi Vjeshte

e zverdhur ,e lodhur,

në vetmi ,pa fjalë!