Ndoshta atje ku toka, qielli dhe deti bëhen një-Foto nga Roland&Eda Harizi


… Ndoshta atje ku toka, qielli dhe deti bëhen një, filloi udhëtimin e saj jeta, ku koha kalonte duke rrotulluar treguesit e saj, e njëjtë për çdo besim fetar, në përpjekjet të vazhdueshme për ushqim dhe strehë, njerëzit brënda mureve të gurta të kështjellave në luftë dhe në zbavitje, në kërkim të së resë dhe rrugëve të reja me ura bashkëpunimi arritën këtu ku jemi ne sot, të cilët mendojmë se ekziston vetëm e tashmja duke harruar se njerëzit që historia nuk shkroi emrat e tyre janë aty si edhe në këto fotografi pa portret ku secili nga ne mund të identifikohet…….

(Pjesë nga projekti #muzat_e_vlorës që u realizua në Gusht 2023 në Vlorë)

©️[ROL and EDA photography]