Ndoshta bëhet Xhek London-Vaso Papaj


Për çdo ditë, orë e pa orë,

Në kafe me shokë kur shkoj,

Vjen një djalë me çantë në dorë,

E hap çantën, nuk ka drojë.

Stilolapsa na tregon,

Lapsa tush, çakmak me gaz.

E vështroj e më vështron.

Syt’ e tij si dy oaz’.

Sa më dhimbset ky voglush,

Mua, burrit me kollare!

Ndaj blej lapsa e blej tush

Dhe paqetë pa pirë cigare.

Më tregoi, mëson anglisht,

Lexon libra deri vonë.

Me këtë rritje, denjësisht,

Ndoshta bëhet Xhek London.

Dhe atëher’ do të rrëfente:

Jo për Polin, as Alaskën,

Po, si grindej tufa e qenve,

Kush e kush t’i çirrte maskën.

Veç një fjalë dua t’ju them:

“Unë sërisht do t’blejë çakmakë.”

E ëndërroj një Xhek London.

Do ta kem gjithnjë merak.