Ndue Ruçi:Çudia s’paska fund!…


Ndue Ruçi

Çudia s’paska fund!…

(Sipas një lajmi në tv. )

Në një lolal në Japoni.

Atje ku shkenca, vjen me kosh;

Dhe kamarierët, për çudi,

Të ”ngopin” shpejt, me pjaten bosh.

Ti porosit, çdo lloj’ ushqimi;

Dhe pjatat vijn’ e ikin palë.

Te ky local, të ”ngop” mendimi;

I ”nginjur” je, pa gjë në pjatë.

Në fund, fatura ty të vjen;

Ti, shpejt paguan; lë bakshish.

– Të bëftë mir’! – kudo e gjen.

Dhe një urim që serish të vish!.

Me lugën bosh, të jesh I ”nginjur!… ”

O ”mrekulli”, këtu ti ndal!…

”Shpëtove” botën; dhe t’uritur!…

”Të gjith’ të bëjn’, si ky local!.”

* * *

About Post Author