Ndue Ruçi:Një shqipe malesh në fluturim


Një shqipe malesh në fluturim.

Një shqipe ëndrre, mbi shkembinj…

Tek hovshëm, ngrihet nëpër erë.

Me krahët hapur, fluturim…

Ndër horizonte, Udhën merr.

Dhe ju o njerëz, ngado jeni,

Zogun e vogël, fluturak,

Me gur’ a plumba mos e vrisni!.

Nën rrahjesh flatrash, të shkoj’ larg!.

Dhe shkon, mbi hone dhe livadhe…

Prek kreshta dallgësh përmbi det.

Prek flokë dëbore tej në male;

Prek ëndrra zemrash gjer mbi retë.

Kjo shqipe malesh, krahëlirë;

Mesazhe çon për botën mbarë.

Çdo gjë të bukur e të dlirë.

Tek mbart urimin: – Udhë e mbarë!.