Ndue Ruçi:Shkrije akullin


Shkrije akullin.

Ti, u zemrove, për një fjalë…

Dhe ike larg… nuk di se ku!…

Dhe ngriu deti, plot me valë.

Dhe zemra ngriu, gjithashtu.

U kthyen akujt, përseri.

Epokë e tyre, s’mori fund.

Planeti ngrin, pa dashuri.

Dhe lulet, gjethet, ëndrrat shkund.

Prandaj, ti, shkrij akujt,moj e shtrejtë!…

Për veten kthehu. Dhe per mua.

Krejt botën akull dhe pa jetë,

Një fjalë e shkrin; thuaj: – Të dua!.

Në mos, çdo gjë… mjerisht do shuhet.

Veç për një tekë a pak inat.

Nga Zoti i madh, pastaj do thuhet:

– Ja, Eva tjetër!… O ç’mekat!…

Por, kam besim se, do të vish.

Shpetoje botën, me një fjalë!.

Nga zemra akujt, do t’I shkrish!.

Do mbushet deti, plooot me valë!.

About Post Author