Ndue Ukaj-Ta kujtojmë sot në përvjetorin e pesëmbëdhjetë të kalimit në amshim fratin shembullor Át Zef Pllumin


Ta kujtojmë sot në përvjetorin e pesëmbëdhjetë të kalimit në amshim fratin shembullor Át Zef Pllumin dhe veprën e tij dritëdhënëse sepse ajo ndrit aq shumë sa ka forcë ta mund edhe terrin ma të madh.

“O Zot, rri me né se asht kah erret!” – lutej Pllumi atëbotë kur ftyra e trishtueshme e urrejtes kishte paralzue jetën normale dhe – siç thoshte ai – “njerëzit e paditun kishin marrë në dorë gjithçka.”

Postulati i veprës së tij se ” dashnia nuk vendoset me dhunë” duhet të na shërbejë për t’ i kurue të ligat tona, shpirtngushtësinë dhe urrejtjen e madhe që mbretëron mes nesh dhe për të ecë me vetëdije kritike kah një e ardhme ma e mirë.

About Post Author