Në altarin e dashurisë-Blertë Tmava VeselajNë altarin e dashurisë-Blertë Tmava Veselaj


Në altarin e dashurisë

Blertë Tmava Veselaj

Nën qiellin blu,

Me rrezet e zjarrta të bukurit diell.

Me duart që shtrëngojnë duart.

Me sytë që ndriçojnë më shumë s’e yjet

Në altarin e dashurisë.

Aty ku nuk do të jap asnjë premtim.

Me hënën dhe yjet dëshmitar.

Do të të dua përjetësisht.

Ky do të jet i vetmi betim.

Në altarin e dashurisë sonë.

Deri në frymën e fundit të dashuroj

Asnjë premtim tjetër nuk dëshiroj.

Në altarin e dashurisë.

Do kurorëzojmë dashurinë tonë.

Dy shpirtat tanë betohen.

Për njëri-tjetrin do të jetojnë!