“Në asnjë mënyrë nuk jemi vetëm”…


​​Thotë shefja e eksplorimit të hapësirës në Mbretërinë e Bashkuar

Shefja e eksplorimit të hapësirës Libby Jackson. 

Shefja e eksplorimit të hapësirës Libby Jackson. 

Kreu i eksplorimit të hapësirës në Agjencinë Hapësinore të Mbretërisë së Bashkuar mbetet i bindur se ne nuk jemi vetëm në univers.41-vjeçarja Libby Jackson, e cila u nderua me një OBE në 2022 për “shërbimet në sektorin e hapësirës”, po fliste në një intervistë të fundit kur komentoi pyetjen nëse jeta jashtëtokësore ka të ngjarë të ekzistojë apo jo diku jashtë kozmosi.

“Me miliarda galaktika nuk ka asnjë mënyrë që ne të jemi e vetmja formë jete,” tha ajo.

“Shkencëtarët me siguri do të kenë më shumë përgjigje në dekadat e ardhshme. Më duhet të sigurohem që Britania e Madhe po luan rolin e saj dhe se ajo që mësojmë nga hapësira u sjell dobi njerëzve në TokJackson nuk është i vetmi ekspert britanik i hapësirës që mendon në këtë mënyrë – një tjetër përkrahës i shquar i idesë se atje ka jetë aliene është ish-astronautja Dr Helen Sharman, e cila në vitin 1991 u bë, jo vetëm personi i parë britanik në hapësirë, por edhe i pari. grua për të vizituar stacionin hapësinor të Rusisë Mir.

“Alienët ekzistojnë, nuk ka dy mënyra për këtë,” tha ajo në vitin 2020. “Ka kaq shumë miliarda yje atje në univers sa duhet të ketë të gjitha llojet e formave të ndryshme të jetës. “A do të jenë ata si ju

dhe Unë, i përbërë nga karboni dhe azoti?”

“Ndoshta jo. Është e mundur që ata janë këtu tani dhe ne thjesht nuk mund t’i shohim.”