Në bebëzat e syrit tim-Jashar H Selmanaj


1.

Vrej tokën sketerr të gjakosur

Në heshtje sikur në ënderr pa fraza

gënjeshtera i ka përsosur

Në ërrësirë koha e kthyerë në baza.

2.

Në bebzat e syrit tim tmerri

E drejta më hapa gjigande të gëlltit

Fjalen e skaliti bukur e tjerri

Ah, djalli më djajtë tjerë duke bërtit.

3.

Syri ditë e natë në vezhgim

Prita lirin më gjak të popullit tonë

Pishtarët e kohës në agim

Zgjohen nga varrët lufta jehonë.

4.

Ah, bishat serbe s’ ndalen

Gjak po kerkon Aleksander Vuçiqi

Si në shqipëri më shalen

Luftë kunder klyshit të Millosheviqit.

5.

Deçani shkojë dhe Kisha

Heshtje në prishtin dhe në Tiranë

Spiunat prap më bisha

Ah, copa copa dardani të ndanë.