Në Beograd-Jashar H Selmanaj


1.

Shqipët të rrethuar më Çetnik

Koha e krimit serb mbi shqiptar

Foto e tregon egon barbar e cinik

Ah, i vrasin shqiptaret këta gjakatar.

2.

Ah, trojet e shqiptarëvë u pushtuan

E u debuan nga trojet e të parëvë

Shqipet i zhduken i pushkatuan

Tmerr gjenocidi i barbarëvë.

3.

Sot jemi në shënjestër prap

Serbet po i mbeshtetë europa

Tani amërikanët pas tyrë më vrap

Duan ta shqyen shqipen copa copa.

4.

Ah, ka kohë që i kemi humbur miqët

Në mesin tonë vall a është fajtori

Stuhit i krijon koha dhe armiqët

Rënd jam plagosur unë i gjori.

5.

Fundi, si shiqohet errësirës

Ah, mjegulla dyndet mbi troje

Serbet se kanë piken e mëshirës

Unë toka ime ditë dhe natë jam roje.