Në bregun e detit-Sanie Tushi Rrokaj


NË BREGUN E DETIT.

Në bregun e Detit më rrije karshi

Ti sytë nga mua unë zemrën nga ty .

Fytyra e bukur ndrin si margaritarë

Uji i detit të njom balluket mbi ballë .

Vajza lule fushe djali çapkën mali

Në mezen e detit seç u ndritka balli

Fytyra e tyre plot margaritarë

Dashurie e tyre shkëlqen si kristal .

Det i bukur me plot fëmijë të gëzuar

Det i ëmbël me plot bukuri e kthjelltësi

Po flas me ty sa herë zhytem në brendësi

të më thuash det …se …nëse edhe ti ndien kënaqësi .

Deti që jetës i jep ngohtësi e bukuri.

Sa diell i ngrohtë që bie mbi ujin e kthjellët

Sa njerëzës të duan o deti plot bukuri

O deti i qetë plot vargëzim valësh plot këthjelltësi .

Sa më kënaqet syri në hapsirë të pafundme

Aty ku bashkohen dy detet bashkë ,

Adriatik edhe Joni me njgjyrat e ëmbël të tyre

Sazan e karaburun me një bukuri të veçantë .

O Vlora jonë e bukur që pret kaq turista .

Sa fat që pate për këtë bukuri

Me vajza dhe djem të gjithë si petrita

Po deti i bukur të jep kënaqësi .