Në cilën derë troket:Nexhat Bexheti


Flej i trazuar ,në erësirën e natës së gjatë

Vetëm terri,më shoqëron natë për natë

Sikur kam ndjenja se,je ne shtrat

Nëpër erësirën e natës,s’ndihem rahat

I mbaj sytë mbyllur fortë,ëndër

Frikohem t’i hapë sytë,se nuk do të shoh

Ëndra le të vazhdojë,ëmbëlsirë e erësirës

Instiktet, më kaplojnë ,e të shtrëngoi fortë

Shtrëngimet boshe,deri  në dhimbje gjoksi

Drita më tradhton, gjersa erësira më gëzon

Pyes, në vete se në cilën der troket

Dhe ç’kërkon,nëpër dhomat e huaja

Sindromi i gjenit,të sëmurë të sundon

Tradhëtinë ,shumfishe fare se gjykon

Natë për natë,shtrat më shtrat

Jam, i verbër në moment,dhe nuk shof me sy

Nuk shof, as nuk ndëgjoj se ç’thuan për ty

I japë shansë,dashurisë verbore që e kam ritë

Sinqeriteti , i denjë do të më nxjerë në dritë

Do të më dalë,si befasi personja më,me meritë

Nexhat Bexheti