Në diellin që shkrumit-Egzona Kryeziu


Egzona Kryeziu

Në diellin që shkrumit

Dhe buzët me jan tharë

E zemra e coptuar rrënkon pa ja ndal

netët me frymë e me shumë stuhi

Bie ky shi e lotëve të mi

ju bën shoqëri

Hana pas reve është fshehur e frikësuar

E yjeve drita ju kishe ikur më nuk ishin duke

ndriquar

E dallgët e detit fort ishin trazuar

Kur e kuptuan që fort në shpirt

Të tjerët më kishin lënduar…

E gojët e liga mos pafshin kurrë ditë

Të bardhë që sna lanë rehat

Me thashë e thëme duke u marrë..