Në dritën e hënës-Murtez Asllani


Në dritën e hënës

atë nat u takuam

të shkëlqenin sytë

fort u dashuruam.

Hëna ndriçonte bukur

ne ishim të përqafuar,

ajo mbet dëshmitare

se ishim të dashuruar.

Më mahnite ti

me atë sjellje t’mirë

ishe sikur ylli,

që ndriçon n’errësirë.

Kjo nat mbet kujtim

dhe kurrë s’e harruam,

zemra ime me tënden

atë mbrëmje u bashkuan..

Vështroja në qiell yjet

dhe ty të shikoja

më rrëmbeve zemrën

sytë s’mund t’i largoja.

Dashuria është si zjarri

djeg e përvëlon,

por kur dashuron me zemër

çdoherë lumturi krijon.