Në gjoksin tënd…Azem Baliaj


Ne gjoksin tënd mbeta “strehuar”,

Dy pëllumba gugatnin pa pushim.

Te njëjtën melodi duke interpretuar,

Me zjarr dashurie deri ne agim…

Nuk ndaheshim dot, nata e lodhur,

Asnjë pauze nuk e “fali” per ne…

Ne gjoksin tënd e di, kish ndodhur,

Te “vonohej” qellimisht dita e re…

Ne parajsën tone thelle lumturuar.

Ishin bere një dhe hënë dhe yje!

Ne gjoksin tënd mbeta “strehuar”,

Trofte ne lumenj, sokol mbi pyje…