Në heshtje-Jashar H Selmanaj


Në Heshtje

1.

Shekujt në heshtje

Toka e rrënqethur.

2.

rrenon pamjen

Ah, edhe arkitekturen.

3.

Pushtusi të ndryshon

E mohon edhe kulturen.

4.

Gjaku rrjedh pik pik

Lirin serbi e ka gëlltitë.

5..

Copa copa të copton

Token ku e shkel e minon.

6

Shqip frymonte Nishi

Shaku i karpatëvë e rrenoj.

7.

Nishit i duhet nji dritë

Zjarri i pushkes mos më u dalë.

8.

Sikur heshtja në erresirë

Bisha serbe e pa mëshirë.

9.

Ah, rrokullisen, si orteku

Biro lotët e asajë bote..

10.

Në Nish pesha e motit

Shkendi shpata e Kastriotit.

11.

Ah, varret më gjak thrrasin

A je gjall a e vdekur shqipëri.

12.

Ah, heshtje dhe mjegull

Mbi trojet e shqipëtaris.

13.

Nji ditë dotë bëhët rrufe zëri im

Bubullim në Nish vetëtim në Prishtin.