Në ishullin Paros!Blerta Basha


Blerta Basha

Këtu ku jetojë në ishullin e bukur

Paros,

Sytë e mi shohin veç kaltërsi çdo ditë,

Dhe diell.

Dallgët e bukura të detit në dimër,

Sjellin aromë jodio dhe e shpërndajnë,

Me krahët e valëve si zogjtë,

Kur nisin fluturimin në pranverë.

Më pëlqen nëper dallgët e detit të zhytem

Të lundrojë me peshqit në pafundësi,

Mes jodios dhe kripës së detit le të mbytem,

Është jetë është kënaqësi…

As errësira e natës nuk ja merr dot bukurinë,

Se hëna nga lart,i shton nurin…

Sa kënaqësi është kur yjet e bukur nga lart ,

Përshpërisin në mesnatë me dallgët e detit të pafundme,për bukurinë e tyre..

Deti është jetë

Kaltërsia e tij të kënaq shpirtin,

Dhe sytë.!!

Blerta Basha.Janar.2024

Përshkrimi i fotografisë nuk është i disponueshëm.