Në kraterin e dhimbjes-Kasam Shaqirvela


Për Festivalin e Shtatë Kombëtar të Poezisë “Muza Poetike Budiane”

Poezi nga Kasam SHAQIRVELA

NË KRATERIN E DHIMBJES

(Pjetër Budit)

Gurët e mallëngjimit

S’ka forcë që i lëviz

Ata kanë zënë vend

Te krateri i dhimbjes

Pesha Sizifçe bie mbi kurriz

Nëpër shekujt e dëshpërimit.

*

Dhe tamthi pelinin…

Mbledhur e ka qysh moti

Nga shkarkime resh që binin

Rebeshin e kohës prej loti…

Se, u mbars te ne nga djajt e kuq,

Fëmijërisht bëlbëzimesh aziatitkçe.

*

Nuk tunden ata as nga vullkane zemre

Nuk shkulen ata as nga murrlane shpirti

Druhem fort se mos po lëshojnë rrënjë

Dhe nga metastazimi bëhen vendarë…

E domosdo bëhet: “-më e rëndë dara se bara”?!

*

Kraterin me grykë vullkani

Ma shkaktoi një meteor rebel,

Prej flakësh që nxori Vatani

Qysh nga kohë e Atit Bab-el,

Ai s’ndejti mes yjesh, por

La qiellin..me Diell e Hënë

Dhe dogji veten udhës galaktikës

Aty, në tokën e Arbrit për të rënë

Për t’u prehë i qetë atje

Si sot, si nesër,

Sikurse, “pat kenë”, dhe dje!

*

Gjuha shqipe, për të, kod fjalëartë prej zotit

Dhe Drini, të pathënat e tij ia dha peng lotit

Sa herë që më bie ndonjë yll prej qiellit

Ai gjithnjë e më tepër m’i afrohet Diellit.

***

Epigram

O Pjetër Budi, ti qe një doktrinar…

Predikimin shqip e mbajte thellë në zemër

Ti shkove në përjetësi sikurse një iluminar

Armiqtë e kombit i qëllove drejt në thembër.

Mund të jetë një imazh i 1 person dhe teksti