Në kthetrat e historisë-Jashar H Selmanaj


N – ë kthetrat e historis dy popuj të vuajtur

Ë – shtë e ishte. Dëbimi. Masakra e Gjenocidi.

K – lithmë ësht zëri i këtyre popujvë të bekuar

Th – ikat më dy teha goditen mbi trupin tonë

E – rrësira, ne më shekuj ishim të pushtruar

T – alleshin më ne bishat e zëri ynë jehonë

R – ikthyem, ne dinjitetin që na kanë mohuar

A – rma më e fortë është gjaku kur të zgjonë

T – okat tona luftuan nga bishat më u çliruar.

E – h, shekujt ranë në gjumë më tërë botën.

H – istoris, europa e bota ja kishte mbyll derën

I – shte nata më errësirë e cila na kishte pritë

S – ot të lirë por na mohojnë nderin dhe vlerën

T – ingëllim zëri jonë jehonë më shumë çdo ditë

O – h, drejtësi, e kaluara pëngë e se lejon verën

R – ilindem përseri më të nëjtën plagë në shpirtë

I – shuj më gjak tokat tona, si bagëtin na thërën

S – ot mjegull prap, nesër dielli për ne shëndritë.