Në Maqedoni Kosovë e Shqipëri dhe Evropën pellazgjike-Feri Arifi


NË MAQEDONI KOSOVË E SHQIPËRI DHE EVROPEN PELLAZGJIKE

A JANË SHQIPTARËT PELLAZGËT

Ja pra në fshatinë Cërnilishtë, larg Prilepit 25 km, kemi kët struktur të varreve të cilet nuk mendojm se i kan vendos njerzit, pse kaq të mdhej si i sollen!

Varre të larta dhe të pa përpunuara. Pra kush jemi a ka të ngjarë që kemi të bëjmë me Kulturën megalite, kemi gurë edhe të punuar të përmasave të tyre edhe në Kosovë e Maqedoni. Pse nuk po gjurmohen sot këto komplekse pasi i kemi qeveritë tona, që gurët datojnë shumë heret, ku me plot të drejt thuhet se shqipja është e vjeter sa vet Bota. Përndryshe Megalitet janë gurëte mdhej .

Fotot e marrura nga Prof. Dr. Mustafa Ibrahimi.