Ne mbesim dashuruar:nga Venetike Cako


Ne mbesim dashuruar

Një erë e lehtë flladi më përkëdhel,
E më çon mes kujtimesh atje largë!
Tek blloku me qershiza të mbijell,
Ku loznim si fëmi, kacavirur nëpēr deg.

Nën hijen e qershive këngën mernim,
Iso mbanin dhe zogjtë rreth nesh,
Sa shpejt kalonin orët, nata dremiste qetë,
Ne m’besim dashuruar, përqafuar në jetë.

About Post Author