Në mesnatë-Eduart Veli


NË MESNATË !

Sonte në mesnatë,hëngra ca copëza Hëne.

Sa shumë më shijoi,sikur hëngra një pjepër.

Sonte në djep,më këndonte një ninullë nëne.

Sonte,kërceja lisave të malit,sikur isha ketër!

Sonte një yll i vodha qiellit,dhe në gji e futa.

U përlesha me ujqërit,që më ndiqnin me furi.

Një tufë lule në Planetin Mars për ty këputa.

Sonte në Arktik,shkrimë akujt e bëmë dashuri!

Në shkretëtirën e Saharasë,piva ujë burimi.

Në majë të Everestit, me një frymë u ngjita.

Një libër e lashë në majë,në shënjë kujtimi.

“Të munda Everest,sa kisha në kokë bërtita”!

Sonte,unë e kalova me not,Oqeanin Atlantik.

U bëra mik me Balenat,me peshq dhe ngjala .

Nuk ndjeja fare lodhje,por nuk kisha as frikë.

Më përshëndetnin ëmbël e më bënin të fala !

Vrapova natës me yje,e u gdhiva në Ukrainë.

I veshur si ushtar kalova unë në çdo llogore.

E pashë nga afër, në pellgjet e gjakut ..Lirinë!

Në gjithë Ukrainën,lexova veç një fjalë,fitore!

Kjo natë e gjatë ,do të doja të mos mbaronte.

Të endesha në natën e bardhë,aty ku lind Liria.

Nuk rendja,gjithë qenia ime drejt teje fluturonte.

Më fliste,më rinonte, më jepte zemër..Dashuria.!

About Post Author