Në mund të ngrihesh-Kasam Shaqirvela


Poezi nga: Kasam ShAQIRVELA

Kasam ShAQIRVELA

NË MUND TË NGRIHESH

(Migjenit)

Ngrihu Migjen në do për të parë

Se Shqipëria ku do të mbërrijë

Dhe mjerimi si në këngën tënde

Po na shpon brinjë më brinjë.

Ngrihu Migjen…

Në mund të ngrihesh

Trojeve të Atdheut

Mëngjesçe të gdhihesh

Ti, atëherë, ke për të parë

Vargjet e Poemës sate të mjerimit,

Ku po dergjen, ku të kanë rënë

Dhe ke për të parë me sy vet

Bukurinë që sot na vret..!

Por dhe atë Malin Plak

Që s’bëzan…

Kur ikin njerëzia

E lënë Vatan…

Se Shqipërinë e lanë të shkretë

Qaj moj nënë, kërko medet…

Thuaj Atdheut le të na pretë

Edhe mishi në na marrtë erë

Po të përbehem e t’lutem n’qiell

Eshtrat varri të mos na i tretë!

About Post Author