Në plazhin e vjetër…Elvira Zeneli


Mund të jetë një imazh i 1 person, flokë bjonde dhe duke buzëqeshur

Elvira Zeneli

NË PLAZHIN E VJETËR…

I njëjti bregdet,

E njëjta rërë,

Edhe dallgët po ato…

Veç Ai jo!

Përse s’më flasin më valëzat,

Veç pëshpërijnë me gjuhën e mallit

Që rrëshqet mbi plazh

Si fustan nusërie?

S’kanë faj!

Ishin mësuar të ledhatonin

Dy këmbë të kryqëzuara dashurisht

Ku vajza e valēve buzëqeshte

E me detin fliste,

Në thellësitë e tij zhvishej çmendurisht!

Deti ishte dëshmitari i tyre,

Ishte pagëzuesi i fshehtë

Deri në perëndim

E u thoshte:

Ju pres sërish nesër!…

Po e nesërmja s’erdhi kurrë,

Mbeti përjetësisht dje

E vajza e valëve

Stërpiket me lotë kripe

Nga dallgët që përthyhen bregut!