Në Pluton, ju mund të hidhni një top më lart se Piramida e Madhe e Gizës

Sa larg mund të hedhësh një top në Hënë?

Një video e re magjepsëse është shfaqur që tregon se sa larg është e mundur të hedhim një top në botët e tjera në sistemin tonë diellor.

Duke pasur parasysh që njerëzit kanë ecur në Hënë, ndoshta nuk është shumë e vështirë të imagjinohet se, nëse do të ndodhte të qëndronit në sipërfaqen hënore dhe të hidhnit një top, ai do të shkonte shumë larg.

Por saktësisht sa larg dhe sa lart do të udhëtonte një top në rrethana të tilla dhe çfarë do të ndodhte nëse do të bënit të njëjtën gjë në një planet tjetër si Marsi apo Jupiteri?

Hyni në James O’Donoghue – një astronom që ka prodhuar një video të re duke demonstruar në mënyrë të qartë se sa larg do të udhëtonte një top nëse hidhej në një botë tjetër.

Veçanërisht bie në sy fakti se nëse do të hidhje një top në Hënë, ai do të udhëtonte më lart se Kulla e Pizës, ndërsa një top i hedhur mbi Pluton do të arrinte një lartësi më të madhe se ajo e Piramidës së Madhe të Gizës.

“Ne jemi aktualisht në gjendje të përjetojmë hapësirën e jashtme vetëm përmes imazheve dhe videove, kështu që ky stil videoje është krijuar për të shtuar më shumë përvojën, domethënë ndjesinë e forcave në këto botë të tjera,” tha ai për Business Insider .

Disa nga gjetjet sigurisht që nuk janë ato që mund të prisni.

About Post Author