Në rrjetën e dashurisë-Petro Sota


——————————————

Një nur të ka rënë, mbi shtatin tënd,

Si një hënë hirëplote, gjithë shkëlqim,

Një rrezatim, po shpërndan anekënd,

Je muzë për poetët, e i jep frymëzim.

Bukuria, si një ylber të ka rrethuar,

Eleganca, sikur për ty paska zbritur,

Një mbrekulli, sa të kisha ëndërruar,

E kur të pashë ty, mbeta i mahnitur.

Shumë jam mahnitur, vetëm unë e di,

O zot, në se jam në ëndërr më zgjo,!

Që më solle si femër, këtë mbrekulli

Me sytë e mi, bukurinë e saj po shoh.

Kush vallë s’do të kishte merak për ty,

Kaq e këndshme, sa zëmrën e trondit,

Se buzëqeshjen tënde e ke dhe në sy,

Ndërsa buza, i ka të gjitha ëmbëlsitë.

Për Venerën e Botiçelit, e bukur thonë,

E Artemisën, si perëndeshë të bukurisë,

Ndërsa para teje, askush nuk reziston,

Do binin të gjithë, në rrjetën e dashurisë.