Në rrugën e gjatë- Ruzhdi Keraj


Ruzhdi Keraj

Ne rrugen e gjate

hasa shume miq

por edhe armiq

me kafshim te eger

zoti me mesoj

te shohe shpirtin nepermjet

syve

kurr nga buzet ku del buzqeshja

dhe fjala

shpejt nisa te lexoj

si shpirti I t’keqit qe si oçean

me dallge dhe shuplaka te frikshme

dhe se si fjala rrejshem

mundohej me e mshehe me buzeqeshje

egersine hakmarrse te saje

ne rrugen e gjate hasa shum miq

I kam edhe sot

armiqt I kam perzan prej vedit

I kam qit n’harres ,tret sa ma larg…