Në rrugën time bashkë me ju !…Fatmir Pushi


AUTORI : FATMIR PUSHI

ATHINË: DT 22 / 6 / 2023

Mir se vini në shtëpinë time !…..

Të gjithë të apasionuarit e poezis,

Në krijimet ………..e mia të bukura,

Në rrugën time …….bashkë me ju,

Të tepërmit……………….. tmë falin,

Por nuk dua miq që më gërryejnë ?..

Komedia mbretëron në shtëpin time,

Dhe rrespekti ……për njëri tjetrin,

Nuk ka vëndë……. për llafazanët

Shpresoj të gjithë jemi të qartë !..

Po lë pas vitet e kaluara !…….

Ato ngelen balta e viteve të harruara ?.

Sepse ne…… nuk jemi në gjëndje

Të dallojmë të bukurën nga e shëmtuara.

Maska e mashtrimit nuk shkrihet nga vapa,

Dëgjimi i magjis hipotez e butë,

Shpesh plagosemi nga fjalë të kota,

Shtrëngojnë……… fortë dhëmbët,

Kundrejt armikut ……….të mërive,

Dhe humbasim llogjikën, fjalë të kota,

Një dru e shtrembër prish gjithë barrën.