Në Shkup-Jashar H Selmanaj


Në Shkup

1.

Ah, koha më furtun e shtrengata

Shekulli i tmerrit pa rrugëdalje

Tokën e shqipes e pushtojë flaka

Shtigjet e errta më reprezalje.

2.

Ah,bishat e karpateve të zëmëruar

Më armë në dorë të gjithë i dorëzojnë

Shqipet e mjera i kanë gjunjizuar

Pa paralajmërim të gjorët i pushkatojnë.

3.

Dikush mëshefët dhe ikin ah, tmerr e panik

I perdhunojnë të gjitha femrat shqiptare

Ah, përballen më hordhit serbe e më çetnik

Në fund i djegin të gjalla bishat gjakatare.

4.

Serbet mëndojnë të pushtojnë shqipëri

Në trojet etnike pa mëshirë therin shumë femijë

Vrasin: Pleq. Plaka. Vajza dhe djem të ri

Ah, ata i pushkatuan mbi dyqind e pesdhjetmijë.

5.

Në gjak dhe lotë ishtë larë në atë kohë shqiptaria

Në Kiev ka shkruar, si janë përdhunuar grat

Ah, ishte bërë masaker dhe gjenocid nga ushtria

Leon Trocki i pa më sy tmerrin e masakrat.